Expedice Ještěr na Lysé Hoře (15.-16.05.2004)

Potřetí životě a potřetí letos jsem vystoupil, lépe řečeno vyjel na Lysou horu, abych mohl opět z této kóty vysílat. Popravdě řečeno název exp. Ještěr by se mohla přejmenovat na „MateS FM“, protože nikomu jinému tento termín nevyhovoval, tak jsem to táhl zase sám. Sice tu byla menší podpora z Velkého Javorníku, a to bratrskou odnoží exp. Ještěr – Lumír Místek a jeho exp. Varan.

Tento den byl na expedice dost bohatý, a to protože se konal Letní polní den. Jenže už s podmínkami na vysílání to bylo horší. Rušení až do jedné hodiny v noci za 7S, a to je podle mne fakticky moc.

Na Lysou horu jsem dorazil něco kolem půl deváté ráno. Anténa 5/8 byla postavena hned a v devět třicet se začalo vysílat, jen tak zkušebně. Exp. Ještěr začala vysílat v jedenáct hodin. Hned druhé spojení bylo stokilometrové, a tak mne to hned dobře naladilo a tím jsem si i myslel, že to bude dnes létat. Měl jsem pravdu: létalo to, ale jen z okruhu do těch oněch sto kilometrů, párkrát i přes. No prostě nic moc. Za první hodinu čtyři spojení, druhá už na tom byla lépe (15 spojení), a tak to pokračovalo vlastně celý den až do jedné hodiny, kdy jsem ulehl a dal si šlofíka. Nejvíce spojení za hodinu bylo od sedmé do osmé hodiny v neděli, a to 21. To je dost málo, a tak to nebudu dál rozmazávat.

214 spojení, 11905 km, průměr na jedno spojení 56 km a DX 215 km.

To by bylo ode mne vše a tím se i loučím.

73 MateS FM

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Upozornit na
guest

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments